miercuri, 4 februarie 2015

Prezentarea localitatii

Suprafata: 3578 ha
Intravilan: 592,46 ha
Extravilan: 2975,54 ha
Populatie: 11278
Gospodarii: 4358
Nr. locuinte: 4640
Nr. gradinite: 3
Nr. scoli: 2
Nr. licee: 1

Numele localitatilor aflate in administratie: Var, Rona, Husia, Cuceu
Asezarea geografica:
Orasul Jibou face parte din categoria celor mai tinere centre urbane ale tarii, fiind asezat in partea de nord-est a judetului Salaj, pe malul stâng al Somesului, la confluenta acestuia cu Agrijul. Este strabatut de paralela de 47° 16&
39; 5" latitudine nordica si de meridianul de 23° 16&
39; 10" longitudine estica.
Se gaseste la o distanta de 25 km nord-est de municipiu Zalau, resedinta administrativa a judetului Salaj, de care este legat prin drumul national 1H si drumul judetean 108 A, precum si de calea ferata.
Activitati specifice zonei:
Agricultură
Activitati economice principale:
Industrie uşoară
Existenţa Parcului industrial Jibou - 22 ha cu toate utilităţile: apă, gaz, canalizare, telefonie
Obiective turistice:
Beneficiind de un cadru natural pitoresc, fiind legat atât prin calea ferata, cât si prin drumuri rutiere de marile orase din apropiere, orasul Jibou dispune de toate atuurile unei zone cu valente turistice. Principalul punct de atractie îl constituie Gradina Botanica, unde privelistea ochiului este încântata de o gama variata de specii de plante provenite din toate colturile lumii. Alaturi de modernul complex botanic se încadreaza în peisaj castelul baroc al familiei Wesselényi. Un alt punct de atractie îl constituie Baile cu caracter sezonier, care dispun de ape minerale si namoluri sapropelice, folosite la tratarea diferitelor boli si afectiuni. Prezenta Somesului, a pasunilor, pajistilor si a padurilor de foioase atrage în diferite perioade ale anului amatorii de pescuit si de vânat.
Mai constituie puncte de atractie bisericile monument din Var si Husia, precum si rezervatiile geologice din zona Rona .
Jiboul începutului de mileniu va asteapta sa îi fiti oaspeti, macar pentru câteva clipe, pentru a va convinge de cele însirate mai sus, dar nu numai!
Evenimente locale:
Zilele oraşului
Manifestări: 1 decembrie - Ziua Naţională a României
Ziua femeii
25 octombrie Ziua Forţelor Armatei Române
Ziua pensionarilor
Facilitati oferite investitorilor:
Pentru Parcul Industrial - investiţie finalizată
Prin realizarea parcului industrial de creaz infrastructura necesar dezvoltrii unui mediu de afaceri compatibil cu nevoile sectorului privat din zon, mediu care va avea o contributie important în atragerea de noi investitori si implicit în ocuparea fortei de munc disponibilizat.
Proiecte de investitii:
Program SAMTID pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă
Drum de acces comunitatea de rromi
Drum de centură

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu